EU: 25 miliona za regionalni razvoj

Predstavnici Evropske agencije za rekonstrukciju predstavili program podrške regionalnom razvoju Srbije od 25 miliona evra.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

15:26

Default images

Sprovođenje programa počeće u drugoj polovini 2008. godine i trajaće tri godine, a finansira se iz sredstava pretpristupnog fonda IPA.

Projekat obuhvata podršku regionalnom razvoju na državnom novou, regionalnim akcijama za razvoj i finansijsku podršku lokalnim socijalnim i ekonomskim inicijativama.

Za konkretene projekte izdvojeno je 14 miliona evra. Moći će da ih predlažu opštine, poslovna udruženja, preduzeća, nevladine organizacije i drugi, kazao je zvaničnik projekta Mladen Milanović.

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić istakao je da je razlika u nivou razvijenosti opština i regiona u Srbiji veoma velika i da odnos između najrazvijenije i najmanje razvijene opštine iznosi 1:15.

Rekao je da će Ministarstvo preduzeti niz mera za ravnomerniji razvoj regiona, među kojima je kao veoma važno izdvojio usvajanje Zakona o regionalnom razvoju u sledećoj godini.

Podsetio je da je u predlogu ovogodišnjeg državnog budžeta predloženo 100 miliona evra za regionalni razvoj, od čega 80 miliona za izgradnju lokalne komunalne infrastrukture, a ostatak za izgradnju industrijskih zona.

Dinkić je najavio i da će inicirati osnivanje kancelarija u svim opštinama u Srbiji, koje bi trebalo da doprinesu razvoju regiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: