Upis: Danas matematika

Đaci su za upis u srednje škole danas polagali kvalifikacioni ispit iz matematike.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2007.

09:21

Default images

Ispit je prošao bez problema i nepravilnosti, rečeno je danas agenciji Beta u Ministarstvu prosvete. Za rešavanje testa đaci imali su dva sata, a imali su pravo na korišćenje hemijske i grafitne olovke, gumice, lenjira i šestara. Zabranjena je bila upotreba mobilnih telefona i džepnih računara. Svršeni osnovci juče su polagali testove iz maternjeg jezika.

Preliminarni rezultati kvalifikacionih ispita biće objavljeni 21. juna, a konačni rezultati 25. juna. Liste željenih škola, smerova gimnazija i obrazovnih profila, predavaće se 27. i 28. juna. Konačan raspored učenika biće objavljen 5. jula, a upis je 5. i 6. jula.

Preostala mesta za drugi upisni krug biće objavljena 6. jula. Liste želja za drugi krug upisa predaju se 9. jula, a konačan raspored primljenih znaće se 12. jula, kada se i zvanično završava upis učenika u srednje škole.

U bazi podataka Ministarstva prosvete je 81.448 učenika koji su ove godine završili osmi razred, 82 odsto se prijavilo za polaganje kvalifikacionih ispita za upis u četvorogodišnje srednje škole.

Sve informacije o upisu u srednje škole nalaze se na sajtu www.upis.mps.sr.gov.yu

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: