Ministar na proustaškom koncertu

Izraelski centar "Simon Vizental" zgrožen je i ogorčen fašističkim obeležjima na koncertu Marka Perkovića Tompsona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2007.

14:48

Default images

"Prema hrvatskim medijima, koncert se pretvorio u masovnu demonstraciju fašizma na kojem je nekoliko desetina hiljada ljudi salutiralo ustaški pozdrav 'Za dom spremni'", saopštio je direktor centra "Simon Vizental" Efraim Zurof.

U saopštenju se naglašava da je veliki broj učesnika na koncertu nosio ustaške uniforme i simbole, a da je najgore u svemu što je među publikom bilo poslanika hrvatskog Sabora kao i ministar za nauku, obrazovanje i sport.

Koncertu hrvatskog pevača Tompsona sinoć u Zagrebu prisustvovalo je oko 60.000 ljudi.

Efraim Zurof je poslao pismo hrvatskom predsedniku Stjepanu Mesiću u kojem se navodi da je koncertu u Zagrebu prisustvovao i ministar za nauku, obrazovanje i sport u hrvatskoj vladi i nekoliko istaknutih ličnosti i pozvao na zabranu izvođača koji glorifikuju fašizam i nacizam, kao što to radi Tompson.

"Pod takvim okolnostima verujem da je vreme da se zabrane javni koncerti onih koji pišu nostalgične pesme o Jasenovcu i inspirišu pokazivanje ustaških simbola, što predstavlja otvoreno i snažno ugrožavanje manjina u Hrvatskoj", smatra Zurof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: