"Dogovor o graničnim incidentima"

Janez Janša i Ivo Sanader su se 2004. dogovarali o graničnim incidentima radi političke koristi, kaže Anton Rop.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.06.2007.

09:49

Default images

Sadašnji premijer Slovenije Janez Janša i premijer Hrvatske Ivo Sanader 2004. su se dogovarali o graničnim incidentima u Piranskom zalivu kako bi poslužili vođi tadašnje slovenačke opozicije u preizbornoj borbi za osvajanje vlasti u Sloveniji, izjavio je sinoć tadašnji premijer Slovenije Anton Rop.

Cilj dogovaranja predsednika Slovenske demokratske stranke Janeza Janše i hrvatskog premijera je bio izazivanje graničnih incidenata. Dogovore je presrela i snimila Slovenačka obaveštajno-bezbednosna agencija, SOVA.

Tu tvrdnju u subotu je objavio i ljubljanski Dnevnik, a Janša je istog dana izjavio kako o tome zvanično nije obavešten i da se nada da to nije istina.

Premijer Hrvatske je rekao kako očekuje Ropovo objašnjenje i dodao kako je uveren da SOVA nije prisluškivala njega, već Janšu. Sanader je najavio da će objašnjenje potražiti i diplomatskim putem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: