Afrikanke prelaze u pravoslavlje

Osam pripadnica plemena Nort soto, u Južnoj Africi, preći će u pravoslavnu veru na krštenju u hramu Svetog Tome u Johanesburgu.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2007.

09:35

Default images

Jeromonah Pantelejmon Jovanović, koji je pet godina starešina hrama Svetog Tome, jedine crkve Srpske pravoslavne crkve u Africi, izjavio je da su Džojs Refilve Afane, Margaret Tlu Mfela, Melita Mfela, Valensija Semenija, Nerija Mfela, Moja Johana Mfela, Kvapile Sofije Afane i Kabela Tabita Mfela, odlučile da prihvate pravoslavlje.

Crnkinje se već više od dve godine pripremaju da postanu pravoslavne hrišćanke, učeći o prvoslavlju od oca Stivena Hejsa, sekretara misije Mitropolije, izdavača, istraživača i pisca. Odlazile su na bogosluženja, a srpski sveštenici više puta su ih posećivali u njihovim domovima, razgovarali s njima i učili ih o pravoslavlju, piše Politika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: