Ilić: Bez zloupotrebe položaja

Velimir Ilić izjavio da direktori Puteva i Železnice, Branko Jocić i Milanko Šarančić, nisu zloupotrebljavali službeni položaj.

Izvor: B92

Subota, 26.05.2007.

14:49

Default images

Srpski ministar za infrastrukturu je nedavno najavio u razgovoru za B92 da je moguće smenjivanje tih direktora, ali je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" rekao da se prema izveštajima državnih institucija radi o "uspešnim direktorima".

"Pitanje je zašto se napadaju ovi ljudi, kada ni jedna zvanična institucija nije utvrdila osnov za to. Odluke o vođenju njihovih preduzeća donosi upravni odbor koji upravlja konkretnim preduzećem, on je višestranački i postavlja ga Vlada Srbije, a direktor je dužan da sprovodi odluke UO", kazao je Ilić.

Prema njegovim rečima, "mnogi su pomešali lončiće", jer ako je neki upravni odbor zadužio generalnog direktora da sprovede neku odluku, onda on to mora da uradi.

Ilić je najavio i da bi sledeće godine mogao da bude raspisan tender za izgradnju novog drumsko-železničkog mosta preko Dunava u Novom Sadu, koji će koštati između 40 i 50 miliona evra.

Ugovor o projektovanju tog mosta dodeljen je italijanskoj firmi "Italfer", a Ilić je rekao da će se izgradnja najverovatnije finansirati iz kredita evropskih banaka jer u okviru Nacionalnog investicionog plana nema dovoljno para za tako veliki projekat.

"Projektna dokumentacija, čiju izradu finansira Evropska agencija za rekonstrukciju preko programa CARDS sa oko dva miliona evra, biće gotova do polovine iduće godine, idejni projekat i ranije, i tada je moguće da se raspiše tender", rekao je ministar za infrastrukturu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: