Ilić razmišlja o smenama

Velimir Ilić za B92 kaže da razmišlja o tome da razreši Branka Jocića i Milanka Šarančića sa čelnih mesta Puteva i Železnice.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2007.

15:56

Default images

Posle brojnih navoda o aferama u železnici i putevima Srbije, o kojima je B92 izveštavala, ministar za infrastrukturu kaže da će smeniti Jocića i Šarančića ukoliko analize pokažu da su odgovorni za propuste i da će na njihova mesta postaviti ljude iz Nove Srbije.

U prvoj izjavi za B92 sa mesta ministra za infrastrukturu, Velimir Ilić kaže da ozbiljno analizira šta su direktor Železnica i direktor Puteva do sad uradili.

Ilić: Ja sam stručnim delom zadovoljan, ali razmisliću ovih dana šta ću sa njima, tražiću analize; ako ima odgovornosti, tražićemo nova kadrovska rešenja. Ako je sve urađeno kako treba, najbolje što se moglo, onda ništa.

B92: Da li će to biti kadrovi Nove Srbije?

Ilić: Ja sam, možda, najmanje stranačkih ljudi dovodio, sada ću razmisliti, videti...  Imam veliki izbor kvalitetnih ljudi.

Međutim, na afere upravo u ova dva javna preduzeća B92 je ukazivao prethodnih godinu i po dana, ali tada ministar za kapitalne investicije, branio je svoje kadrove.

Pre dva meseca B92 je došao do dokumenata koji pokazuju da je Branko Jocić krio dokaze koji su mogli da pomognu u otkrivanju "drumske mafije". Ti nalazi pokazuju da je Jocić zabranio da se iznesu važna dokumenta iz firme.

Ilić je svojevremno stao i u odbranu Milanka Šarančića, koji je odlučio da, mimo zakona, bez tendera, uveze polovne švedske vagone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: