Četnici uništili krompir

Zemljoradnici sa Ravne gore su od opštinskih vlasti Gornjeg Milanovca zatražili nadoknadu štete koju su napravili Ravnogorci.

Izvor: B92

Sreda, 16.05.2007.

13:47

Default images

Milivoje Damljanović iz Koštunića jedan je od zemljoradnika koji su od opštinskih vlasti Gornjeg Milanovca zatražili da nadoknade štetu koju su na njihovim njivama i livadama napravili učesnici proslava Ravnogorskog pokreta. Učesnici dva skupa su tom prilikom Milivoju izgazili njivu od 2,5 hektara tek izniklog krompira, nabavljenog iz Holandije.

Kamionima, džipovima i automobilima učesnici ravnogorskih skupova izgazili su parcelu na kojoj je zemljoradnik Milivoje Damljanović posadio desetak vrsta krompira.

On za B92 objašnjava da je od ledine na Ravnoj gori, u saradnji s holandskim i našim stručnjacima, napravio parcelu kako bi odredio koja je vrsta krompira najbolja.

"Parcela je bila lepa i računao sam da napravim jedan ogled da, kad dođu Holanđani, da vide da je sve to urađeno onako kako bi trebalo. Međutim, šta da vam pričam, to je ugaženo. Ja pitam one ljude: 'Dobro ljudi, pobogu, ulazite sa kamionima u njivu, vidite da je to posijano, vidite da to košta?' Ali, šta to vredi pričati. Gazili su preko njive džipovima, tako da je to očajno."

Damljanović dodaje da mu je ovaj posao, koji je ranije radio sa zadovoljstvom, sada, s obzirom na to kolike troškove ima, zagorčao život:

"Plaćao sam razne sorte, koje tu imam, od 65 do 98 dinara, 102 dinara je bio neki kondor, sorta krompira, sitna frakcija. Ja sam trebao table koja je sorta gde, original table iz Holandije, ali sumnjao sam da će to da mi pokupe i da oštete, tako da nisam to uradio. Možda sam trebao, ali ne znam."

On kaže da se zbog svega ovoga žalio opštinskim i republičkihm organima i da ga stalno šalju sa jednog mesta na drugo i da on za šetnje takvog tipa zaista nema vremena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: