Vukčević: Uskoro rezultati oko Haga

Tužilac za ratne zločine negira da je potraga za Ratkom Mladićem ikada prekinuta, o čemu su poslati signali Evropskoj uniji.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2007.

13:49

Default images

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević kaže da je pozitivna promena stava Evropske unije prema Srbiji i najava nastavka pregovora upravo posledica rada tima za sprovođenje akcionog plana za saradnju sa Haškim tribunalom. Vladimir Vukčević najavio je da će javnost vrlo brzo biti upoznata sa rezultatima tog tima.

"Mogu vam reći da se vrlo aktivno radi, u šta ćete biti uvereni - mislim, da se radi, ne kažem o nekim rezultatima, ali da se radi bićete uvereni vrlo brzo", rekao je on.

"Mi smo određene signale EU dali. Ako vi mislite da je to iznenadna promena u ponašanju EU prema nama, tek tako, slučajna, onda ste u zabludi", rekao je on, navodeći da su rezultati tima za sprovođenje akcionog plana uticali na najave o nastavku pregovora sa EU.

Na konferenciji za novinare u Specijalnom sudu u Beogradu, Vukčević je rekao da inače ne komentariše rad tima za sprovođenje akcionog plana i ponovio da se ne prekidaju napori na lociranju preostalih haških optuženika koji se još nalaze na slobodi.

Povodom nekih indicija da blizu administrativne granice s Kosovom postoji još jedna masovna grobnicu, Vukčević je najavio da će svedoci sa Kosova 7. juna doći u Rašku kako bi nadležni, pomoću njihovih svedočenja, pokušali da pronađu lokalitet masovne grobnice.

U njoj se, kako se tvrdi, nalaze Albanci ubijeni na Kosovu 1999. godine. On je rekao da je taj lokalitet "na izvestan način" zaštićen, ali da će iskopavanje početi pošto svedoci sa Kosova pokažu gde se tačno nalazi masovna grobnica.

Tužilac za ratne zločine obratio se novinarima posle privođenja Ilije Jurišića, osumnjičenog za zločin koji je poznat kao slučaj "tuzlanske kolone", o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: