Požar u krugu CZ-a u Beogradu

U pridruženim objektima Centralnog zatvora izbio požar, koji je brzo lokalizovan, kažu nadležni.

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2007.

17:34

Default images

Borislav Marić, iz Uprave za izvršenje zavodskih sankcija, kaže za B92 da je taj zatvor specifičan jer u njegovom sastavu stanuje 60 porodica. "To je poseban deo zatvora, gde su smešteni radnici koji u jednom periodu nisu imali gde da stanuju, pa su onda proširivali svoj životni prostor dograđivanjem prostorija, garaža i improvizovanim objektima", kaže on, navodeći da je požar izbio u jednoj od tih garaža.

Borislav Marić kaže da nema razloga za ozbiljniju intervenciju i evakuaciju.

On kaže da požar nema nikakve veze sa kaznama i pritvorima, jer se sve dešavalo u "civilnom" delu Okružnog zatvora, gde stanuju porodice, koje su sticajem prilika tu već 10 godina.

"Laici bi mogli da steknu utisak da se radi o nekoj akciji. Međutim, ne, to je posebno izdvojeno i požar nema uticaja na dešavanja u Posebnoj pritvorskoj jedinici i sve spekulacije o bilo kakvom pokušaju bekstva nekog pritvorenika su u domenu fantastike", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: