Franjo, Čume i konji...

Svedok saradnik na suđenju za ubistvio Zorana Đinđića Ljubiša Buha Čume doživeo je juče neprijatnosti u hrvatskom gradu Sinju.

Izvor: B92

Nedelja, 13.05.2007.

16:32

Default images

Nakon što su nepoznati počinioci izbušili gume na prikolici u kojoj je dovezao konje na trku, u noći između petka i subote neko je na nju i zapucao. Hrvatska policija privela je Buhu na informativni razgovor, nakon čega je pušten na slobodu. Od tog trenutka gubi mu se svaki trag.

Ljubiša Buha je u Sinj dovezao dva konja, koji je trebalo da učestvuju na Drugom konjičkom memorijalu Franje Tuđmana. Napad od pre dve nedelje, kada su na prikolici izbušene gume, izgleda da ga nije uplašio.

Međutim, u noći između petka u subote, nepoznata osoba ispalilila je na prikolicu metak iz pištolja. Pojedini hrvatski mediji spekulišu da Buhu jure nekadašnji saradnici, dok drugi tvrde da se radi o jasnom stavljanju do znanja da u memorijalu koji nosi ime Franje Tuđmana nema mesta za srpske konje.

I Đorđe Petrović, džokej koji je jahao Buhinog konja, žali se na hrvatsku publiku: "Zato što smo došli s namerom da pobedimo, imali smo dosta neprijatnosti od publike", kaže on.

Ni Perović, kao ni trener Duško Pajić ne strahuju za svoju bez bezbednost. On nije želeo da spekuliše o motivima napada: "Bilo je malih problema. Prošli put čitali ste da su nam gume bile izbušene, ali to je normalno, viteški. Zahvalio bih se ovim ljudima ovde koji su zbog nas došli i imali problema", kaže Duško Pajić trener.

Portparol splitsko-dalmatinske policijske uprave Marina Kraljević-Gudelj rekla je da je u subotu popodne Ljubiša Buha priveden na informativni razgovor, ali ne zbog napada na sinjskom hipodromu, već zbog napisa u medijima u vezi sa švercom goriva i oružja.

Hrvatski mediji prenose Buhine reči da ga je jedan policijski inspektor vređao na nacionalnoj osnovi, da mu nisu dali vode, da su ga prisilno držali i maltretirali, što je policija demantovala.

Hrvatski mediji navode da je Buha nakon incidenta nestao u nepoznatom pravcu, a novinarima je pre toga rekao da ga traže plaćene ubice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: