Moguć raskid ugovora o Hiltonu u CG

Vule Tomašević potvrdio da je austrijska kompanija Soravia najavila mogući raskid ugovora o izgradnji luksuznog hotela Hilton

Izvor: Beta

Nedelja, 13.05.2007.

13:58

Default images

Izvršni direktor Hotelsko turističkog preduzeća Budvanska rivijera je podgoričkom radiju "Antena M" kazao da je Soravija najavila da će formalni zahtev za raskidanje ugovora dostaviti početkom nedelje i da je kao razlog navedeno nerešeno pitanje vlasništva zemljišta na kome se nalazi Slovenska plaža.

Izvršni direktor Budvanske rivijere je precizirao da je od 130.000 kvadratnih metara Slovenske plaže 16.000 pod restitucijom sa čim je austrijska kompanija bila upoznata i pre zaključenja ugovora početkom januara.

Tomasević je naveo da nerešeno pitanje vlasništva nad zemljištem ne znači da Budvanska rivijera ne može da se proda, te da će sporovi koji su pred sudom biti dobijeni, "jer je prostor priveden nameni".

On je precizirao da je ugovorom sa Soraviom bilo predviđeno da Budvanska rivijera ili država, u slučaju restitucije, obeštete vlasnike.

"U slučaju da Soravia raskine ugovor, Budvanska rivijera će tražiti novog partnera za gradnju hotela sa pet zvezdica na prostoru Slovenske plaže", najavio je Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: