Skinhedi napali Mirovni karavan

Grupa skinheda sinoć napala članove Mirovnog karavana iz Sarajeva. Jedan teško povređen, a desetak lakše.

Izvor: B92

Subota, 12.05.2007.

14:43

Default images

Jutros oko 00:30 časova na žurku koja je organizovana na Pravnom fakultetu u Nišu su upala četiri skinheda koji su počeli verbalno da vređaju goste i gađaju ih staklenim flašama, tako da je jedan gost zadobio teške povrede glave i ukazana mu je lekarska pomoć u Kliničkom centru u Nišu.

Načelnik SUP-a Niš Zoran Stojanović kaže za B92 da žurka nije bila prijavljena i da oni nisu mogli da je obezbeđuju.

"Incident je počeo tako što je Dusan Đorđevic, od ranije poznat policiji kao pripadnik neformalne grupe skinhedsi, pokušao da uđe na žurku, ali da su ga redari pretukli. Posle se vratio sa još nekoliko skinhedsa. Jedan od njih je tražio lekarsku pomoć kasnije. Niko od njih nije priveden i policija traga za njima", kaže Stojanović.

Stojanović objašnjava da će na večerašnjem skupu koji organizuje Mirovni karavan biti prisutna policija.

U saopštenju Inicijative mladih za ljudska prava i Prigovora za mir iz Sarajeva od policije se traži da hitno reaguje i zaštiti učesnike drugog dana manifestacije Mirovni karavan, kao i da identifikuje i krivično goni sve napadače.

Žurke, ulične akcije i kulturni događaji u Nišu 11. i 12. maja 2007. su deo Mirovnog karavana koji putuje kroz zemlje bivše Jugoslavije. Inicijativa mladih je lokalni partner Mirovnog karavana u Nišu.

Prekršajne prijave protiv aktera

Niška policija saopštila je večeras da je protiv aktera tuče u klubu Pravnog fakulteta, gde se održavala manifestacija "Mirovni karavan", podnela prekršajne prijave zbog narušavanja javnog reda i mira.

Policija je saopštila da su u petak uveče, pet minuta posle ponoći, tri osobe pokušale na silu da uđu u klub gde se održavala žurka zatvorenog tipa, koju je organizovala Inicijativa mladih za ljudska prava. Tada je, kako je navedeno, došlo do tuče između obezbeđenja žurke i osoba koje su na silu pokušavale da uđu.

U tom incidentu jedna osoba zadobila je lakše telesne povrede.

Akteri tuče su, prema policijskim navodima, bili identifikovani i rad na njihovom pronalaženju je bio u toku kada je pola sata posle ponoći ponovo došlo do narušavanja javnog reda i mira u Sokolskoj ulici.

Akteri te tuče ponovo su bile osobe za kojima je policija tragala, a u njoj je telesne povrede zadobila jedna osoba koja je zadržana na lečenju Kliničko-bolničkog centra Niš, navodi policija.

Lica koja su do sada identifikovana kao akteri tih dešavanja su osobe sa područja Policijske uprave u Nišu.

U toku je intenzivni rad na utvrđivanju svih okolnosti u vezi ovog događaja, piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: