Uhapšeni branioci životinja

Trideset ekstremnih aktivista za zaštitu prava životinja uhapšeno je u Velikoj Britaniji, Belgiji i Holandiji.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 01.05.2007.

21:26

Default images

700 policajaca, koliko ih je ukupno učestvovalo u akciji, izvršilo je racije na čak 32 adrese. Engleska policija je saopštila da se uhapšeni sumnjiče za umešanost u kriminalne radnje i ekstremizam u ime prava životinja, jer su vodili sistematsku kampanju zastrašivanja i pretnji naučnicima koji u istraživanjima koriste životinje. Ekstremisti su napadali objekte i ljude koji su povezani sa eksperimentima.

"Reč je o veoma velikoj operaciji, jednoj od najvećih policijskih akcija protiv ekstremnih aktivista za prava životinja u Velikoj Britaniji", rekao je predstavnik policije u Kentu Edrijen Lepard, preneo je AP.

"Žrtve te vrste ekstremizma nisu samo kompanije ili univerziteti, već su često na meti i zaposleni u njima kao i njihove porodice i prijatelji", naveo je Lepard.

U akciji je uhapšeno 15 muškaraca i isto toliko žena, a troje je kasnije pušteno dok će ostali biti saslušani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: