Anketa: Ne odustati od tužbe

Više od 91 odsto građana Hrvatske smatra da Hrvatska ne treba da odustane od tužbe za genocid protiv Srbije.

Izvor: B92

Petak, 27.04.2007.

16:05

Default images

Agencija "GfK Hrvatska - Centar za istraživanje tržišta" objavila je da je 91 odsto ispitanih građana koji su odgovarali na pitanja o ratnoj šteti i genocidu negativno odgovorilo na pitanje da li Hrvatska treba da odustane od tužbe za genocid protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde. Osam odsto smatra da treba odustati od tužbe, dok je svega jedan odsto odgovorilo da ne zna odgovor na to pitanje.

Agencija u objašnjenju rezultata ankete navodi da je nedavna presuda, prema kojoj Srbija nije kriva za genocid u BiH, podstakla u Hrvatskoj pitanje o tome da li ona treba da odustane od tužbe.

Na pitanje da li smatraju da će Srbija platiti Hrvatskoj ratnu odštetu, 82 odsto građana odgovorilo je negativno, pozitivno je odgovorilo 17 odsto anketiranih građana, a jedan odsto je odgovorilo da ne zna.

Agencija je ovo istraživanje na temu "Ratna šteta i genocid" sprovela u martu ove godine na reprezentativnom uzorku od 1.000 građana Hrvatske starijih od 15 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: