DSS: Treba imati nade

Za nešto više od tri nedelje ističe rok za formiranje vlade, portparol DSS-a kaže da do isteka roka treba imati nade o formiranju vlade.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

13:54

Default images

Andreja Mladenović je na konferenciji za novinare ocenio da stranke koje razgovaraju o vladi o njoj treba da pregovaraju, "a ne da se preko medija, sa ponudama i odgovorima na ponude, udaljavaju od takvog dogovora". On je rekao da odgovornost za eventualni neuspeh ne mogu da snose samo stranke koje su pregovarale, već sve koje imaju predstavnike u parlamentu.

"Ako do dogovora o vladi ne dođe, sve stranke u parlamentu će imati odgovornost za to. Ne mogu samo dve ili tri stranke koje su pregovarale da odgovaraju", izjavio je Mladenović.

"Nije u redu da neke pregovaraju, a da ostale stranke čekaju, merkaju šta će se desiti, šalju političke procene i mole Boga da do dogovora ne dođe", kaže on.

On je rekao da ne može da kaže da se Demokratska stranka Srbije ne oseća odgovornom za rezultat pregovora o vladi, ali da nije u redu da neke pregovaraju, a da ostale stranke čekaju i "merkaju šta će se desiti, šalju političke procene i mole boga da do dogovora ne dođe".

"Mi ne čekamo sa strane, mi nismo preneli teret na predsednika države i čekali da on ispuni ustavnu dužnost i predloži mandatara, već pokušavamo da dođemo do dogovora koji će biti dobar za Srbiju u narednom periodu", kaže Mladenović.

Prema njegovim rečima, nove vlade još nema jer nije postignut dogovor oko većine u Skupštini. Međutim, predsedavajuća u skupštini Srbije Borka Vučić kaže da je optimista i da se nada da će konstitutivna sednica biti nastavljena pre zakonskog roka.

"Nema ništa još konkretno, ali sve liči da ima neke nade da se privode kraju dogovori parlamentarnih stranaka, ovih glavnih, i ja sam optimista da će to biti pre roka", kaže ona.

Vučićeva je naglasila da će, čim dobije predlog, odmah sazvati sastanak predstavnika parlamentarnih stranaka.

"Mišković ne kontroliše DSS"

Na optužbe Liberalno-demokratske partije, koja zahteva formiranje anketnog odbora koji bi utvrdio da li vlasnik kompanije Delta Miroslav Mišković kontroliše pojedine medije, Mladenović je odgovorio da, ako Mišković i kontroliše neke stranke, to sigurno nije DSS.

Mladenović je izneo oštre optužbe na račun LDP-a. "Po pitanju odnosa Jovanovića i Miškovića, moram da vas podsetim da je Jovanović posećivao u zatvoru ljude koji su oteli Miškovića i tada čak ni ministar policije Dušan Mihajlović nije podneo ostavku. Pretpostavljam da je odatle počinje njihov odnos", kaže Mladenović.

Mladenović kaže da ga ne čude takve Jovanovićeve optužbe jer, kako kaže, njegova stranka se ionako bavi samo optuživanjem i napadanjem političkih neistomišljenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: