Skupština RS za Radmanovićev veto

Poslanici skupštine Republike Srpske dvotrećinskom većinom podržali veto na odluku ostalih člana Predsedništva BiH.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 23.04.2007.

19:52

Default images

Radi se o odluci hrvatskog i bošnjačkog člana da se od Srbije zatraži da ispuni obaveze prema BiH, po Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida. Veto je srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović uložio na odluku druga dva člana Predsedništva. U skupštini šest bošnjačkih poslanika glasalo je protiv. Time je odluka druga dva člana Predsedništva BiH stavljena van snage.

Za potvrđivanje veta, po ustavu, potrebna je podrška dvotrećinske poslaničke većine.

Radmanović je, obraćajući se ranije danas poslanicima, rekao da je odluka bošnjačkog i hrvatskog člana Predsedništva BiH Harisa Silajdžića i Željka Komšića destruktivna po interese RS, štetna po BiH i da ne doprinosi regionalnoj saradnji.

Neposredno pre glasanja Radmanović je kazao poslanicima da se on zalaže za konsenzus u Predsedništvu BiH, navodeći da BiH može funkcionisati jedino na taj način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: