Istraživanje: Tadić najpopularniji

Boris Tadić najpopularniji je političar u zemlji pokazalo je najnovije istraživanje agencije Strateški marketing.

Izvor: Beta

Petak, 06.04.2007.

18:20

Default images

Lider Demokratske stranke je, prema rezultatima ove ankete rađene od 31. marta do 2. aprila, jedini političar o kome veći procenat građana ima pozitivno nego negativno mišljenje. Sledeći po popularnosti su zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić i generalni sekretar te stranke Aleksandar Vučić.

Za njima slede kandidat DS-a za premijera Božidar Djelić, lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, lider Nove Srbije Velimir Ilić i lider G 17 plus Mlađan Dinkić.

Da je drugi krug predsedničkih izbora održan u nedelju, 2. aprila Tadić bi Nikolića pobedio sa 56 prema 44 odsto, a Koštunicu sa 65 prema 33 odsto. Duel između Nikolića i Koštunice bi bio neizvestan, pokazalo je istraživanje Strateškog marketinga.

Ubedljiva većina građana, čak 67 odsto, smatra da bi bilo najbolje da se odmah formira nova vlada, dok njih 24 odsto misli da je bolje raspisati nove izbore.

U stavu da treba raspisati nove izbore prednjače simpatizeri SRS-a. Takvo misljenje ima njih 42 odsto. Samo pet odsto simpatizera DSS-a i 12 odsto simpatizera DS-a je za nove izbore.

Oko 50 odsto građana smatra da je koalicija koju bi činile DS, DSS i G 17 plus najverovatnije rešenje za novu vladu, ali samo njih 28 odsto misli da je to ujedno i najbolja moguća kombinacija.

Petina građana smatra da je koalicija DSS-a i SRS-a najbolje rešenje, ali tek svaki petnaesti misli da je tako nešto moguće.

U izboru za moguće rešenja za mesto premijera između Djelića, Nikolića i Koštunice najbolje je prošao Djelić. Za njega se opredelilo 32 odsto građana, za Nikolića 29, a za Koštunicu 22 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: