Valjevska "Republika Kolonija"

U valjevskom naselju Milorad Pavlović, poznatijem kao Radnička kolonija, danas su održani prvi postpetooktobarski izbori.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2007.

17:25

Default images

Radnička Republika Kolonija, nastala kao odgovor na represiju vlasti tokom devedesetih godina, izabrala je svog predsednika, premijera i članove vlade. Nakon osveštavanja izbora, građani sa pravom glasa, ujedno i kandidati za najviše državne funkcije, glasali su, svako za sebe. Na taj način, nakon prebrojavanja glasova, uspeli su da zaključe da je svako od njih izabran - jednoglasno.

Predsednik Republike, kao i do sada, ostao je slikar Bogoljub Arsenijević – Maki, za premijera je izabran Dragoljub Tešić Teša, ministar za informisanje postao je Goran Dašković Macan, ministar zdravlja "Mika Patika", ministar vojni "Šuca", a ministar policije "Geja", koji nije prisustvovao inauguraciji zbog obaveza u klanici.

Odlukom vlade "Radničke Republike Kolonija", resori obrazovanja i kapitalnih investicija objedinjeni su i dodeljeni jednom magaretu. Dosadašnji ministar kapitalnih investicija Aca Cirkus, morao je da se zadovolji resorom trgovine.

Nakon inauguracije, usvojeni su novu Ustav, himna i zastava, a novopečeni ministri uzjahali su jedni druge i okupljene građane najavljujući u kom će se pravcu voditi državna politika. Građani se nisu bunili, izuzev onih kojima je žao što nisu mogli da glasaju na ovim izborima.

Goran Dašković Macan je rekao da su ovi izbori poruka republičkoj i opštinskoj vlasti da je krajnje vreme da se stvari pomere sa mrtve tačke i poručuje im "da se uozbilje".

Inače, Valjevo već gotovo godinu dana nema opštinski parlament čiji su se odbornici poslednji put sastali 31. marta prošle godine. U međuvremenu, republičkoj Vladi trebalo je devet meseci da u valjevskoj opštini uvede privremene mere i imenuje Privremeni organ upravljanja.

Tom telu trebalo je, opet, dva i po meseca, da imenuje novo Opštinsko veće, posle niza trzavica i problema koji su to imenovanje pratili.  U Valjevu su na vlasti do uvođenja privremenih mera bile DSS, SRS, dva krila SPS-a, PSS, NS i "odbegli" odbornik SPO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: