Napad na stan Vesne Pešić

Funkcionerka GSS-a Vesna Pešič izjavila je da joj je nepoznata osoba oko 17:45 sati bacila parče asfalta u prozor i razbila ga.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.03.2007.

18:24

Default images

Vesna Pešić je za B92 potvrdila da su ona i njena sestra bile u stanu kada se napad dogodio, da nema povreda i da je u policija obavila uviđaj. Ona je ocenila da je ovaj napad posledica njenog angažovanja i da je sada toliko podignuta temperatura "da će nas ubijati po ulici".

"Ovo se nije dešavalo ni za vreme Miloševića, ni za vreme ratova, ja sam bila antiratni aktivista, nikada me niko nije dirao", naglasila je ona.

Napadača je video jedan od komšija Vesne Pešić koji je zapazio da je taj muškarac nosio torbu.

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je večeras incident i zatražio od nadležnih organa da joj pruže adekvatnu zaštitu. U kabinetu predsednika Srbije agenciji Beta je rečeno da je Tadić večeras razgovarao sa Vesnom Pešić.

Stranke osuđuju incident

Liberalno-demokratska partija saopštila je večeras da je nanošenje teških telesnih povreda portparolu LDP Marku Karadžiću, napadi na privatnu imovinu predsednice GSS Nataše Mićić, kao i večerašnji vandalski napad na stan članice Glavnog odbora GSS Vesne Pešić "dokaz nemoći politike koja neminovno odlazi u istoriju".

"Poručujemo onima koji su Srbiju uveli u neproglašeno vanredno stanje da će kad tad snositi posledice kako zbog onoga što se danas u Srbiji dešava tako i zbog onoga što antihaški lobi tek namerava da uradi", navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka Srbije osudila je večeras napad na stan Vesne Pešić, poslanice sa liste koalicije okupljene oko Liberalno-demokratske partije.

Portparol DSS-a Andreja Mladenović rekao je agenciji Beta da se ta stranka odlučno protivi svakom nasilju i pretnjama prema političkim neistomišljenicima u Srbiji. "DSS je uverena da će nadležni organi u najkraćem roku pronaći i kazniti počinioce napada", kazao je Mladenović.

Demokratska stranka najoštrije je večeras osudila razbijanje prozora na stanu Vesne Pešić i zatražila od nadležnih organa da, u skladu sa zakonom, ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i pronađu počinioce. DS u saopštenju podseća da je dužnost države da svojim građanima omogući bezbedan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: