Zahtev za istragu protiv profesora

Zamenik smederevskog okružnog tužioca podnela zahtev za sprovođenje istrage protiv 10 zaposlenih na Pravnom fakultetu.

Izvor: FoNet

Subota, 24.02.2007.

20:33

Default images

Njima je pre dva dana određen pritvor do 30 dana. U međuvremenu, još tri profesora Pravnog fakulteta, Nenad Đurđević, Milena Petrović i Jasmina Nektarijević, koji su uhapšeni kasnije, sprovedena su u Okružni zatvor u Smederevu, gde će ih sutra saslušati istražni sudija, rekla je za RTS zamenik tužioca u Smederevu Gordana Maksimović.

"Za sada je utvrđeno da su pored novca osumnjčeni primali i poklone, te je organizator ove kriminalne grupe dobio na poklon luksuzni automobil marke BMW, čija je vrednost oko 40.000 evra. Svi oni su dobrog imovnog stanja, sa mesečnim primanjima daleko iznad prosečnih, a jedan od njih ima u posedu ergelu od deset rasnih konja. Kod jednog od osumnjičenih profesora u stanu je pronađeno oružje za koje nema dozbvolu, te će istraga da se vodi i za krivično delo nedozvoljenog držanja oružja", rekla je Maksimovićeva.

Zbog sumnje da su primali i posredovali u primanju mita od studenata 20. i 22. februara je uhapšeno je 11 profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, a pored njih uhapšeni su šef Službe za studentska pitanja i jedna nezaposlena osoba.

Sumnje se da su oni u dužem vremenskom periodu izvršili više krivičnih dela primanja mita i posredovanja u primanju mita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: