Pogoršano zdravlje štrajkača

Predsednica Udruženja poverilaca i akcionara Robnih kuća Beograd Božana Perić kaže da je pogoršano zdravlje štrajkača.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.02.2007.

18:21

Default images

Neki radnici Robnih kuća Beograd više od tri nedelje štrajkuju glađu. Štrajk je 31. januara počelo 11 radnika, od kojih je šest u bolnici, a danas se štrajku pridružilo još troje radnika, rekla je Božana Perić.

Ona je najavila da će 1. marta zaposleni RK Beograd u protestnoj povorci kroz Beograd otići do Ministarstva privrede, zajedno sa štrajkačima glađu koje će nositi u krevetima.

Prema njenim rečima, niko iz Vlade Srbije ih nije pozvao na razgovor, a u Agenciji za privatizaciju i dalje tvrde da je sve po zakonu i da će RK Beograd ipak biti prodate.

Radnici RK Beograd protestuju od 25. januara tražeći izuzeće sudije Natalije Kojić-Kordić koja vodi stečajni postupak, predsednice Stečajnog veća Gordane Aranđelović i stečajnog upravnika Mirka Borovčanina, kog je imenovala Agencija.

Radnici traže i isplatu akcija Robnih kuća, u vrednosti 15 miliona evra, koje su kupili 1992. i zarade i doprinose s kamatom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: