CG: Saslušani osumnjičeni za zločin

U Bijelom Polju danas je saslušano pet od 12 crnogorskih rezervista zbog zločina na Kosovu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 22.02.2007.

16:06

Default images

Oni su bili pripadnici Podgoričkog korpusa bivše Vojske Jugoslavije, a osumnjičeni su za ratni zločin protiv albanskih civila, 1999. godine. Istražni sudija Milorad Smolović je rekao da njima nije određen pritvor, a da će preostalih sedam rezervista biti saslušani sutra.

U zahtevu za sprovođenje istrage navodi se da su rezervisti osumnjičeni za učešće u stradanju 21 civilna albanske nacionalnosti u mestu Kaluđerski Laz i okolini Rožaja, u vreme NATO-bombardovanja 1999. godine.

Smolović je agenciji Beta rekao da su današnjem saslušanju osumnjičenih prisustvovali branioci, viši državni tužilac Rifat Hadrović i dva zamenika tužioca, ali zbog interesa istrage nije mogao da iznese detalje sa saslušanja.

Proteklih dana neki od osumnjičenih rekli su podgoričkim medijima da su iznenađeni pokretanjem istrage, navodeći da "nisu učestvovali u izvršenju bilo kog od tih zločina" i da su na tim terenima u to vreme bile prisutne paravojne formačije "arkanovci", "frenkijevci" i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: