Vlada ispunila jedan zahtev

Vlada povećala plate jednoj kategoriji zaposlenih u psihijatrijskim ustanovama, zaposleni kažu da je ispunjen samo jedan zahtev.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.02.2007.

17:56

Default images

Vlada je danas utvrdila osnovicu za obračun i isplatu plata za zaposlene koji dolaze u neposredan kontakt s pacijentima u psihijatrijskim ustanovama. Ti zaposleni su zapretili generalnim štrajkom ako im se ne poveća psihijatrijski dodatak 20 odsto i ako ne budu povećane plate nemedicinskom osoblju.

Vlada je odlučila da se osnovica poveća 20 odsto za zaposlene u specijalnim bolnicama za psihijatrijske bolesti u Novom Kneževcu, Vršcu, Kovinu, Gornjoj Toponici u Nišu, Lazi Lazareviću u Beogradu, Specijalnoj bolnici za bolesti zavisnosti u Beogradu, Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu u Beogradu i Institutu za mentalno zdravlje u Beogradu.

Predsednik sindikata zdravstva i socijalne zaštite Nezavisnost Zoran Ilić izjavio je da će zaposleni u psihijatrijski ustanovama 2. marta stupiti u štrajk jer im je Vlada Srbije danas ispunila samo jedan zahtev.

Ilić je Beti kazao da zaposleni traže i povećanje plate za nemedicinski kadar, odnosno korekciju koeficijenata, kao i potpisivanje protokola o povećanju plata za sve zaposlene u zdravstvu.

On je, međutim, naveo da bi od štrajka verovatno odustali ukoliko bi se povećale plate nemedicinskog osoblja, a za ispunjavanje ostalih zahteva mogli bi da sačekaju formiranje Vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: