Bez dogovora o reformi policije BiH

Lideri parlamentarnih stranaka u BiH ni na jučerašnjim pregovorima nisu uspeli da pronađu kompromis o budućem modelu policije

Izvor: B92

Sreda, 21.02.2007.

08:02

Default images

Reforma policije u BiH osnovni je uslov za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH sa EU. Lider Stranke demokratske akcije Sulejman Tihić je nakon pregovora kazao da na sastanku nije nađen kompromis o tome da li policija Republike Srpske treba da ostane u budućoj policijskoj strukturi BiH, na čemu insistira Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Prema Tihićevim rečima, SDA zagovara stav da se ukinu kantonalne i entitetske policije, te da se policijske regije formiraju po principu funkcionalnosti.

Predsednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je spreman da prihvati tekst predloženog sporazuma, ali ako mu se "dozvole minimalne popravke u tekstu".

Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice je upozorio da bi lideri političkih stranaka u BiH do kraja sedmice morali postići dogovor o reformi policije, s obzirom na to da je 2. mart rok do kada bi državna i entitetske vlade trebalo da potpišu sporazum o reformi policije, kako bi BiH potpisala Sporazum s Evropskom unijom.

Iz Saveta ministara BiH saopšteno je da će novi sastanak političkih lidera, na kojem će se govoriti o reformi policije, biti održan u četvrtak 22. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: