"?" nije pod znakom pitanja

Građani sprečili prodaju jedne od najpoznatijih beogradskih kafana za koju su strahovali da bi mogla biti pretvorena u prodavnicu.

Izvor: B92

Nedelja, 18.02.2007.

14:24

Default images

Grupa ljudi koja je inicirala da se sačuva jedno od obeležja starog Beograda, kafana "Znak pitanja" organizovala je proslavu povodom odluke Vlade Srbije da tu kafanu izuzme iz privatizacije.

"Pošto su danas poklade, otvaramo izložbu o pokladama u 'Znaku pitanja', iz arhiva etnografskog muzeja, a pošto je veliko veselje, za sve goste znaka pitanja i ljude, tih 2.563 koju su potpisali peticiju da se 'Znak pitanja' ne proda privatnom licu, napravili smo maskenbal", rekao je za B92 slikar Velja Mihajlović, jedan od organizatora akcije.

Proslavu je obeležio manji incident, kada je okupljenima pokušao da se obrati dr Zoran Pavlović, potomak Ivana Pavlovića, vlasnika kafane, kome je ona oduzeta 1959. godine.

Inače, odlukom vlade Srbije od pre dve nedelje, kafana "Znak pitanja" izuzeta je iz privatizacije kao spomen kulture i data gradskoj upravi na dalje rukovođenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: