Sindikati zajedno pred Vladom

Na sastanku svih sindikalnih organizacija psihijatrijskih ustanova odlučeno o zajedničkom nastupu pred Vladom Srbije.

Izvor: Beta

Sreda, 14.02.2007.

17:36

Default images

Branislav Bradašević, iz Instituta za bolesti zavisnosti u Beogradu, rekao je da je na sastanku doneta odluka da članovi svih sindikata u petak počnu jednočasovne štrajkove upozorenja, koji će prerasti u generalni štrajk, ako do 2. marta ne budu ispunjeni zahtevi štrajkača.

Prema njegovim rečima, to je prvi put da su se članovi svih sindikata ujedinili i da će zajedno nastupiti pred Ministarstvom zdravlja i Vladom Srbije.

Pored predstavnika sindikata Nezavisnost, na sastanku su bili i predstavnici Sindikata zdravstva i socijalne zaštite, nove sindikalne organizacije iz Gornje Toponice i Sindikata medicinskih sestara i tehničara.

Od četvrtka, 8. februara, članovi sindikata Nezavisnost štrajkuju zbog neispunjenja dogovora Ministarstva zdravlja da poveća psihijatrijski dodatak 20 odsto i plate nemedicinskom osoblju.

Od tada se primenjuje jednočasovni štrajk upozorenja u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti "Sveti Vračevi" iz Novog Kneževca, u Specijalnoj bolnici za neuropsihijatrijske bolesti "Gornja Toponica" iz Niša, Specijalnoj bolnici za neuropsihijatrijske bolesti u Kovinu, Institutu za bolesti zavisnosti u Beogradu.

Psihijatrijska bolnica "Laza Lazarević" je u generalnom štrajku i primaju se samo hitni slučajevi. Protest zaposlenih u psihijatrijskim ustanovama danas je podržao Sindikat lekara i farmaceuta Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: