"Karadžić u kontaktu s porodicom"

Radovan Karadžić sastaje se s članovima svoje porodice i materijalno im pomaže.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2007.

16:55

Default images

Nekadašnji lider bosanskih Srba, danas najtraženiji haški begunac, Radovan Karadžić, sastaje se s članovima svoje porodice i materijalno im pomaže. To je za sarajevski Dnevni avaz izjavio Rafi Gregorijan, zamenik specijalnog izaslanika za Bosnu.

"Znamo da Karadžić materijalno pomaže svojoj porodici. Mogu da kažem da su oni dobijali novac prošle godine", rekao je Gregorijan. Prema rečima tog diplomate, "Karadžićeva porodica održava s njim kontakt, pomažu mu, a možda se s njim i sastaju".

Gregorijan se nedavno založio da se zamrzne imovina Karadžićeve porodice, koja je, kako je rekao, u centru mreže koja ga podržava.

U Bosni je nedavno usvojen zakon koji omogućava da se konfiskuju sredstva, kuće i vozila onih za koje se utvrdi da su pomagali optuženima za ratne zločine. Pre toga, još 2003, Pedi Ešdaun, tadašnji međunarodni izaslanik za Bosnu, zamrzao je račune 14 osoba, među njima Karadžićeve žene, kćerke, sina i brata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: