Besplatna pravna pomoć izbeglicama

Kreće potprojekat u okviru besplatne pravne pomoći i edukacije izbeglica.

Izvor: B92

Sreda, 14.02.2007.

17:13

Default images

U okviru projekta besplatne pravne pomoći i edukacije izbeglica iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine 360 polaznika će se obučiti u Majkrosoftovoj školi računara, rekao je danas koordinator projekta Ivan Stojilović.

"Najuspešniji polaznici će dobiti i besplatan kurs engleskog jezika, kao i mogućnost pohađanja kurseva preduzetništva i socijalnih veština", rekao je Stojilović na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, cilj jednogodišnjeg projekta je brža integracija izbeglica u društvo, kao i smanjenje psiholoških problema, pre svega nesigurnosti i destruktivnosti, ali i smanjenje nezaposlenosti u toj društvenoj populaciji.

Prema njegovim rečima, potrebno je da zainteresovani imaju izbegličku legitimaciju ili da su ranije imali status izbeglice.

Projekat predviđa i posebne programe za gluve i nagluve osobe, koje će po njihovom završetku moći da steknu sertifikat ECDL ispitivača.

Realizator projekta je Međunarodna mreža pomoći, u saradnji sa Novosadskim humanitarnim centrom, Telecentrom Slavonski Brod, Mirovnom grupom mladih Dunav iz Vukovara i Majkrosoftom za Srbiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: