Antelju produžen pritvor

Vlasniku firme Gemaks Đorđu Antelju produžen pritvor, kazala sinoć portparolka Specijalnog suda Maja Kovačević.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 14.02.2007.

07:16

Default images

Antelj je priveden 10. januara, nakon čega mu je određen pritvor u trajanju od trideset dana, zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i pribavio protivpravnu imovinsku korist od više od sedam miliona evra.

Međutim, neki zaposleni u građevinskom preduzeću "Gemaks" međutim navode da su zabrinuti za zdravlje vlasnika i direktora te kompanije Đorđa Antelja pritvor.

"Đorđe Antelj leži nevin u Centralnom zatvoru, a postoje neoborivi dokazi da su netačne tvrdnje po kojima je bez saglasnosti Odbora poverilaca GP Rad u stečaju dogovorio nezakonitu kupovinu zemljišta ovog preduzeća", stoji u saopštenju.

"Đorđo Antelj ima 67 godina, a trenutno se nalazi u hladnoj ćeliji bez grejanja", navodi se u saopštenju, u kome se ocenjuje da je odluka o produženju pritvora Antelju "skandalozna".

U Upravi za izvršenje zavodskih sankcija Beta saznaje da je Antelj smešten u adaptiranom delu Centralnog zatvora, u kome sve prostorije imaju grejanje, a temperatura nije niža od propisanih 19 stepeni.

Nije bilo žalbi pritvorenika povodom kvaliteta grejanja u zatvoru, a na trenutnim spoljnim temperaturama dovoljno je da se greje bar malo, pa da u svim prostorijama zatvora bude toplo, rečeno je Beti.

Antelj je priveden 10. januara zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj i nezakonito stekao više od sedam miliona evra.

Policija je ranije saopštila da je vlasnik "Gemaksa" priveden u okviru daljeg rasvetljavanja zloupotreba u stečajnim postupcima vođenim pred Trgovinskim sudom u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: