Rumunija: Ostavka šefa diplomatije

Ministar spoljnih poslova Rumunije Mihaj Razvan Ungureanu podneo danas ostavku, na zahtev premijera.

Izvor: B92

Nedelja, 04.02.2007.

16:43

Default images

Ungureanu je na konferenciji za novinare rekao da se danas sastao s premijerom Kalinom Popeskuom Taričeanuom i da je prihvatio da u ponedeljak i pismeno podnese ostavku.

Taričeanu je njegovu ostavku zatražio u petak. Ungureanu je rekao da odnosi premijera i ministara moraju da budu jasni, tim pre što je Taričeanu i predsednik Liberalne partije, kojoj i on pripada. "Ostavka nije samo gest poštovanja prema najjačem čoveku u Vladi, već i gest dostojanstva i normalnosti u svakoj normalnoj zemlji, kada se svesno ili nesvesno krši pravilo", precizirao je Ungureanu.

Rumunsko Ministarstvo spoljnih poslova priznalo je da je već 8. novembra prošle godine znalo o hapšenju dva Rumuna u Bagdadu, zbog sumnje da su špijunirali jer su snimali u vojnoj bazi SAD.

Ministarstvo spoljnih poslova je obavestilo predsednika Trajana Baseskua 13. novembra prošle godine o pritvoru protiv dva Rumuna, ali je premijer o tome, i o puštanju pritvorenih na slobodu, saznao kasnije iz štampe. Rumunske vlasti su sakrivale ceo dogadjaj do 31. januara, kada je list Evenimentul zilei pisao o tom slučaju.

Premijer je naveo da će Ungureanu nastaviti političku karijeru i da će mu predložiti da bude nosilac liste liberala na predstojećim izborima za Evropski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: