Konvencije albanske koalicije

Riza Halimi i Skender Destani sigurni su da će Koalicija Albanaca Preševske doline imati bar jednog predstavnika u parlamentu.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.01.2007.

15:06

Default images

Predsednik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimim, kao i drugi lider te koalicije, Skender Destani iz Demokratske unije doline očekuju da Albanci dobiju i dva predstavnika u Skupštini Srbije, ukoliko koaliciju podrže Albanci koji žive u opštinama Preševo, Medveđa i Bujanovac. Koalicija Albanaca Preševske doline održala je danas konvenciju u centru Preševa, a zatim i u Bujanovcu.

U Preševu je govorilo svih deset poslaničkih kandidata, članova Partije za demokratsko delovanje i Demokratske unije doline Skendera Destanija.

Oni su istakli da bi bilo značajno da Albanaci imaju svoje predstavnike u državnim institucijama, preko kojih bi mogli da utiču na rešavanje problema albanskog stanovništa u tri opštine na jugu Srbije.

Koalicija Albanaca Preševske doline je održala danas završnu konvenciju u punoj sali Doma kulture u Bujanovcu. Na konvenciji su se građanima albanske zajednice obratilo deset kandidata sa poslaničke liste na kojoj se nalaze i tri žene.

Destani je ocenio da izlaskom na izbore Albanci Preševske doline pokazuju da su pozitivno odgovorili na apel SAD i Evropske unije. "Izlaskom na izbore mi praktično glasamo i za pomoć ovih zemalja u dalju izgradnju naših opština", rekao je Destani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: