Novosadske bebe prvog i drugog reda

Prvorođena beba u novosadskom porodilištu Vukašin Jovović ipak će dobiti 100.000 dinara, ali ne od grada nego od pokrajine.

Izvor: Radio 021

Ponedeljak, 08.01.2007.

13:23

Default images

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić rekao je za Radio 021 da je zgrožen ponašanjem gradonačelnice Maje Gojković, koja je obećani novac dala drugorođenoj bebi, uz obrazloženje da Vukašinovi roditelji nisu iz Novog Sada.

"Mislim da je ovo strašno, čak je najstrašnjije ne samo u politici nego i u životu kad diskriminišete dete, a još je strašnije kad kasnije priznate da je dete koje je povlašćeno, dete vaših prijatelja iz detinjstva", naveo je Pajtić.

"Ovakvo ponašanje je bez presedana i bio sam zgrožen iako sam znao da je to potez pripadnika SRS-a, jednostavno nisam mislio da je nešto tako moguće", rekao je on.

Pajtić kaže da pokrajina nije planirala da izdvoji novac, ali da će to ipak uraditi kako bi ispravili nepravdu.

"Nije uobičajeno da grad nešto prvo obeća, pa to ne uradi i potom to traži od pokrajne, ali ružna situacija u kojoj su se našli roditelji nas nagoni da se toj porodici izvinimo, iako to mi nismo uradili, za ono što je deo državne administracije ove zemlje uradio”, rekao je on.

Pajtić je Radiju 021 rekao i da ga je zbog ovakvog poteza grada sramota što uopšte radi u nekoj državnoj ustanovi, jer je taj potez toliko ružan i neprimeren.

Podsećamo da je gradonačelnica Maja Gojković predajući 100.000 dinara roditeljima Anđelije Vučković, drugorođene bebe u novosadskom porodilištu, izjavila da je novac pripao ljudima s kojima je ona odrasla.

Gradonačelnica je na pitanje što novac nije dodeljen prvorođenoj bebi Vukašinu Jovoviću, navela da je novac namenjen samo deci čiji su roditelji Novosađani.

"Dakle, samo novosadske bebe, i na tome insistiram jer mediji umeju da naprave zabunu", izjavila je gradonačelnica, a na pitanje da li joj je žao što Vukašin nije dobio novac, Maja Gojković je dodala: "Ja se nadam da će pokrajina da nagradi njegovo rođenje."

Inače, gradonačelnica je odluku o dodeli novca donela 25. decembra; u saopštenju izdatom tim povodom nije pisalo da će poklon pripasti bebi čiji su roditelji Novosađani, nego bebi koja se prva rodi na teritoriji grada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: