"Bez eksploziva ispod džipa LDP-a"

MUP Srbije saopštio da ispod džipa koji koristi obezbeđenje lidera LDP-a Čedomira Jovanovića nije bio eksploziv.

Izvor: B92

Subota, 20.01.2007.

10:06

Default images

U saopštenju se navodi da je Jovanovićevo obezbeđenje obavestilo MUP kako sumnja da se ispod njihovog džipa nalazi eksplozivna naprava. Iz MUP-a navode da su njihovi operativci obavili uviđaj i konstatovali da se ne radi o bombi ili predmetu koji je mogao da eksplodira.

"U zamotanom kartonu je bila crvena smesa, a posle fizičko-hemijskih analiza i spektro-fotometrijskih analiza je utvrđeno da nema tragova eksplozivnih čestica, niti barutnih tragova, već da se radi o upotrebljenim patronima za vatromet”, piše u saopštenju.

Liberalno-demokratska partija saopštila je da je ogorčena zbog saopštenja MUP-a Srbije.

U saopštenju se navodi da će bivši zamenik ministra policije i član predsedništva LDP-a Nenad Milić u toku dana tražiti prijem kod ministra Joćića i načelnika SUP-a Beograd Milorada Simića, sa zahtevom da mu se, u skladu sa zakonom, omogući uvid u zapisnik o izvršenom uviđaju, veštačenju eksploziva i foto- dokumentaciji, kako bi se ti podaci uporedili sa foto- dokumentacijom koju LDP poseduje, a koja je napravljena na licu mesta.

Čedomir Jovanović će na pitanja novinara o celom slučaju odgovarati po završetku izbora, a do tada neće davati izjave, saopštava LDP.

Celo saopštenje LDP-a možete videti ovde.

Zbog izborne tišine komentarisanje ove vesti je onemogućeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: