"Pazite na alkohol i pucnjavu!"

Zbog bezbednosti građana na javnim mestima u novogodišnjoj noći jače dežurstvo policije i Hitne pomoći.

Izvor: B92

Nedelja, 31.12.2006.

15:17

Default images

Građani su pozvani da umereno piju alkoholna pića, a poslata su i upozorenja da pucanje iz pištolja lako može da dovede do tragedije. Pripadnici MUP-a Srbije će tokom novogodišnje noći obezbeđivati sva mesta na kojima je doček Nove godine organizovan na otvorenom prostoru. Kako bi bile izbegnute neprilike, po potrebi će biti antidiverzionih pregleda i inspekcijskih kontrola u objektima.

Zbog teških povreda koje mogu nastati od eksplozije pirotehničkih sredstava, u Hitnoj pomoći pozivaju mlade da se uzdrže od korišćenja petardi i baklji.

Posebna opasnost svake novogodišnje noći je korišćenje vatrenog oružja. Biljana Lazarević iz Uprave MUP-a kaže da jednom ispaljen metak mora negde da padne.

"Zato apelujemo na sve da se uzdrže od upotrebe vatrenog oružja, kako bismo izbegli teže posledice.Takođe apelujem na naše građane da se uzdrže od prekomerne upotrebe alkoholnog pića, pogotovo ako se pojavljuju kao učesnici u saobraćaju, jer je opšte poznato da tokom novogodišnje noći imamo mnogo saobraćajnih nesreća", kaže ona.

Iz Hitne pomoći apeluju da se alkohol umereno pije i savetuju mlade da ne mešaju alkoholna pića jer se najveći broj intervencija u noći smene godina odnosi upravo na pijanstva.

Svetlana Marković-Klipa, pomoćnica direktora Hitne pomoći, kaže da je u prošloj novogodišnjoj noći bilo oko 300 intervencija na ulici. "Dosta pacijenata je prevezeno na Urgentni centar i na Odeljenje toksikologije VMA, što govori o tome da se najviše intervencija odnosi na one koji su u fazi intoksikacije, bilo da se radi o alkoholu ili o narkoticima", kaže ona.

U novogodišnjoj noći, pored redovnih 18, dežuraće još šest vozila Hitne pomoći, i to dva na Trgu Republike, dva kod Skupštine, jedno na Terazijama, a jedno u Košutnjaku, zbog finala Velikog brata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: