Tužilaštvo zainteresovano za Morinu

Tužilaštvo za ratne zločine "zainteresovano" za slučaj Sinana Morine (34), osumnjičenog za terorizam na Kosovu 1999. godine.

Izvor: Beta

Subota, 30.12.2006.

17:14

Default images

Morinu je, na osnovu poternice suda u Prizrenu, izmeštenog u Požarevac, pre dva dana uhapsila crnogorska policija zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo terorizma u selu Opteruša na Kosovu i Metohiji 1999. godine.

Nakon hapšenja on je prebačen u požarevački zatvor "Zabela" i određen mu je jednomesečni pritvor.

"Prema dosadašnjim saznanjima u Tužilaštvu za ratne zločine, najverovatnije se radi o krivičnom delu povrede humanitarnog prava. Identična situacija pratila je i slučaj Antona Lekaja", navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo je podsetilo da je Lekaj takođe uhapšen na teritoriji Crne Gore, potom predat MUP-a Srbije nakon čega je podignuta
optužnica, a Veće za ratne zločine Okružnog suda u Beogradu ga u septembru 2006. godine osudilo na 13-godišnju kaznu zatvora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: