SPO: Režirani izbori pre izbora

Cilj kampanje SPO-a je ohrabrivanje građana da slobodno razmišljaju i odlučuju, kaže Vuk Drašković.

Izvor: FoNet

Subota, 30.12.2006.

13:21

Default images

"Građani treba da razmišljaju slobodno i odluče slobodno i da ne nasednu na trikove pre svega dve vodeće stranke takozvanog demokratskog bloka koje su pre izbora objavile izborni rezultat sa željom da takav rezultat projektuju anketama, pritiscima i učine ga stvarnim", rekao je ministar spoljnih poslova Srbije i predsednik SPO Vuk Drašković.

On je kazao da se uzda u odgovornost birača i slobodu izbora utemeljenu na pamćenju, na nezaboravljanju i zdravom prosuđivanju.

"Ako ljudi tako postupaju rezultat izbora biće dobar za Srbiju. U protivnom, biće loš i za birače i za Srbiju", upozorio je Drašković i dodao da SPO očekuje da osvoji više mandata nego na prošlim izborima.

Prema rečima Draškovića, SPO će sačekati da vidi kakva će vlada biti formirana pre nego što odluči da li da uđe u nju ili ne.

Za ulazak u vladu SPO bi, kako je rekao, imao niz uslova, kao što su nacionalni programi za selo, zapošljavanje, otvaranje tajnih arhiva i hitno uklanjanje svih prepreka da zemlja krene ka Evropi.

"U svakom slučaju, mi ne možemo sa onima koji ponovo zagovaraju ratove", poručio je Drašković, kao i da su za SPO saveznici samo oni koji su zaista za promene.

Stečajna uprava za tajne službe

Prema rečima Draškovića, SPO ne podržava stvari koje se u kampanji odvijaju pod partijskim zastavama i smatra opasnim nagoveštaje da bi procesi za politička ubistva "mogli da padnu, a možda i da se ubice nađu na slobodi, ako se narod na ovim izborima povede za anketama i glasa onako kako mu se naređuje".

Drašković je odbacio mogućnost reformi službi bezbednosti posle izbora, napominjući da bi u tim službama trebalo da bude uvedena "stečajna uprava", dok se ne formiraju nove službe u kojim bi radili profesionalci koji se nisu kompromitovali.

"Mi danas slušamo kako odjekuju aplauzi onima koji govore da bi nalog za privođenje i hapšenje haških begunaca povredio srpsko nacionalno dostojanstvo, dok ja mislim da je srpsko nacionalno dostojanstvo u nečem drugom", rekao je Drašković, kao i da se ne treba oslanjati na tradiciju komandanata koji su se našli na međunarodnim poternicama.

D. Drašković: Da dobijem legitimitet

Danica Draškoviæ
Kandidatkinja za poslanicu na listi Srpskog pokreta obnove Danica Drašković izjavila je da bi na izborima od birača trebalo da dobije legitimitet, kako bi se ubuduće u republičkom parlamentu borila za ono za šta se godinama bori "po ulicama i po medijima".

"Konačno sam na listi kandidata, posle 16 godina", rekla je Drašković, prilikom predstavljanja kandidatkinja SPO za poslanike na promotivnom skupu na beogradskom Trgu Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: