"Planirali i ubistvo Račana"

Pripadnici zemunskog klana planirali su atentat na bivšeg premijera Hrvatske Ivicu Račana.

Izvor: FoNet

Sreda, 06.12.2006.

17:22

Default images

Kako piše riječki Novi list, taj atentat trebalo je izvesti kao protivuslugu hrvatskom podzemlju za pomoć u atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića, objavio je list, što je potvrdio i sam Račan.

List je naveo da je planirani atentat na Račana trebalo da bude izveden dok je prisustvovao sahrani Đinđića. Račan je za Index.hr potvrdio navode Novog lista, ali da to nije novost jer se o tome već pisalo u medijima.

Račan kaže da nije poslušao zahtev da ne ide u Beograd, a dok je bio na putu za Srbiju, dobio je poruku od predstavnika vlasti Srbije da se zbog sopstvene bezbednosti vrati u Zagreb, ali da je uprkos svemu otišao na sahranu.

"Naravno da sam se plašio za svoj život jer se samo lud čovek ničega ne boji. Ali, strah morate da pobedite. Alternativa je bio beg, a to nije dolazilo u obzir. Nisam smeo da popustim, morao sam da odem u Beograd u ime javne odgovornosti. Nikakvo popuštanje pretnjama nije dolazilo u obzir", izjavio je Račan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: