SRS predstavila Šešeljev testament

Srpska radikalna stranka predstavila je javnosti politički i lični testament svog lidera, Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Nedelja, 03.12.2006.

10:17

Default images

U njemu Šešelj je uputio zahtev svim radikalima da nikad ne odustanu od čvrste nacionalne politike i koncepta "velike Srbije". U političkom i ličnom testamentu, koji je pročitao funkcioner SRS-a Zoran Krasić, Šešelj traži od članova SRS-a da se oštro suprostavljaju ulasku Srbije u NATO i Evropsku uniju, jer su tamo, kako je navedeno, koncentrisani svi tradicionalni srpski neprijatelji.

Krasić je pročitao i ostale Šešeljeve poruke

"Da budete uporni u rusofilstvu i zalaganju za što veću integraciju Srbije sa Rusijom i ostalim istočnim slovenskim i pravoslavnim zemljama. Četvrto, da vodite politiku iskrenog prijateljstva sa Kinom, Indijom, arapskim, afričkim i latinoameričkim državama koje se suprotstavljaju američkoj hegemoniji i dominaciji".

"Peto, da nikad ne ulazite u bilo kakvu koaliciju sa Tadićem, Koštunicom i sličnim srpskim izdajnicima. Šesto, da nikada ne prihvatite otcepljenje Kosova i Metohije od Srbije. Ako nam zapadne zemlje ipak na silu otmu Kosovo i Metohiju, da insistirate da se automatski, za sva vremena prekinu diplomatski odnosi sa svim državama koje priznaju nezavisnost Kosova i Metohije".

Krasić je preneo i Šešeljev zahtev radikalima da se uporno bore za oslobođenje Republike Srpske i Republike Srpske Krajine i za ujedinjenje svih srpskih zemalja.

U ličnom testamentu koji je Krasić takođe pročitao, Šešelj je ostavio vlastitu biblioteku sinu najviše zainteresovanom za društvene nauke i poželeo da bude sahranjen u porodičnoj grobnici na groblju u Batajnici uz opelo lokalnih sveštenika i, eventualno, vladike mileševskog Filareta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: