Ponuda Telekoma za Telekom Srpske

Telekom Srbije i Telekom Austrije dostavili su ponude za kupovinu 65 odsto državnog kapitala Telekoma Srpske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

22:13

Default images

Danas u 15.00 istekao je rok za podnošenje ponuda na međunarodnom tenderu za prodaju državnog kapitala u Telekomu Srpske, a nakon isteka roka Komisija za sprovođenje tendera otvorila je ponude, pregledala prateću dokumentaciju i utvrdila identitet ponuđača.

Ranije je objavljeno da pravo učešća na tenderu mogu ostvariti kompanije koje imaju najmanje 800 hiljada pretplatnika u fiksnoj telefoniji, odnosno 1,5 milion u mobilnoj telefoniji, s tim da su u poslovnoj prošloj godini ostvarile prihod veći od 500 miliona evra.

Kupac Telekoma Srpske biće dužan da zadrži osnovnu delatnost preduzeća, da najmanje pet godina poštuje kolektivni ugovor potpisan sa sindikatom Telekoma, da trajno zadrži sedište kompanije u Banjaluci, kao i da u prvoj godini u razvoj investira najmanje 50 miliona evra.

Vlada RS zadržala je pravo na korišćenje telekomunikacione infrastrukture preduzeća.

Iako se ne pominje cena po kojoj će biti prodato 65 odsto državnog kapitala u Telekomu Srpske, iz Vlade RS ranije je najavljeno da ponude niže od 400 miliona evra neće biti razmatrane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: