Šešelj izgubio 11 kilograma

Vojislav Šešelj izgubio je 11 kilograma tokom štrajka glađu, ali ne odustaje od zahteva, kaže funkcioner radikala Dragan Todorović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

17:39

Default images

Na konferenciji za novinare, Todorović je rekao da lider SRS-a oseća tegobe i probadanje u grudima, kao i da ima problema sa visokim pritiskom i astmom. U Tribunalu navode da nisu primetili pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja.

Todorović je oštro kritikovao vlasti Srbije zbog odnosa prema Šešeljevom štrajku glađu, a medije optužio da namerno ne žele da izveštavaju o lideru radikala.

Tribunal: Nema znakova pogoršanja

Vojislav Šešelj je pod celodnevnim nadzorom pritvorskog osoblja, ali ne želi da primi lekara, izjavio je danas predstavnik Haškog suda Refik Hodžić.

Hodžić je agenciji Beta rekao da je Šešelj premešten u posebnu ćeliju koja omogućava da 24 sata bude pod nadzorom i da mu, u slučaju potrebe, bude brzo ukazana lekarska pomoć. Šešelj i dalje odbija da primi pritvorskog lekara Paulusa Falkea, dodao je on.

Portparol Tribunala je ponovio da uprava pritvora do sada nije primetila nikakve znake da se Šešeljevo zdravstveno stanje pogoršava.

Na pitanje da li je Tribunal dobio Šešeljeve zahteve, Hodžić je odgovorio da je sud primio pismo savetnika lidera radikala u kojem se zahtevi navode i obrazlažu.

"Sve te zahteve i razloge za odbijanje hrane, Šešelj je već naveo i u podnescima ili na statusnim konferencijama, i zato su oni već u fazi rešavanja... Što se tiče Tribunala, sva ta pitanja se rešavaju u skladu s pravilima suda... Ne dovodimo ih u vezu s tim što Šešelj odbija hranu", naglasio je Hodžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: