Drnovšek i priroda

Predsednik Slovenije Janez Drnovšek se iz predsedničke palate preselio u planinsku kolibu u selu Zaplana.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.11.2006.

09:39

Default images

Londonski Dejli Telegraf piše da je Drnovšek strogi vegetarijanac, mesi hleb i povremeno se pokriva lišćem, kako bi se približio prirodi. List navodi da je Drnovšek ove sedmice pozvao sunarodnike da se okrenu jednostavnom životu, da bi predupredili smak sveta, koji bi, prema njemu, mogao da se dogodi već za 20 godina.

Drnovšek je Sloveniju uveo u Evropsku uniju, ali sada tvrdi da Evropska unija više troši na krave, nego što polovina svetskog stanovništva zarađuje, prenosi radio BBC.

U upravo objavljenoj knjizi "Suština sveta" Drnovšek opisuje duhovnu transformaciju koju je doživeo od kada se oslobodio stega predsedničkog protokola, piše Dejli Telegraf.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: