Potapanje kanjona Tare?

Vlada Crne Gore, prema nekim navodima, ne odustaje od potapanja kanjona Tare.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.11.2006.

10:28

Default images

Slovenački Petrol je zainteresovan za gradnju elektrana u Crnoj Gori, a jedina varijanta koju je do sada njen tim razmatrao je Buk Bijela, na granici Crne Gore s Bosnom i Hercegovinom, rekao je predsednik uprave slovenačke firme Marko Križanovski.

"O tome smo razgovarali s nadležnim ministarstvom i Montenegro-bonusom jer je to lokacija gde možemo da ostvarimo investiciju koju želimo. Nema mnogo mesta gde bi mogla biti napravljena elektrana od 40 ili 60 megavata", rekao je Križanovski za Vijesti.

Protokolom o saradnji Petrola i Montenegro-bonusa, potpisanim krajem septembra, planirana je gradnja elektrana. Vlada Crne Gore je s Republikom Srpskom pre dve godine potpisala sporazum kojim je predviđena gradnja elektrane Buk Bijela, protiv koje su bili ekolozi, zaštitnici reke Tare, ali i UNESKO, a ostvarenje plana je obustavljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: