Šešelj započeo štrajk glađu

Lider radikala Vojislav Šešelj stupio je u štrajk glađu u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala, izjavio Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Subota, 11.11.2006.

14:23

Default images

"Šešelj je juče u 18 sati prestao da jede bilo šta, ne pije ništa osim čiste vode, prestao je da uzima lekove za visok krvni pritisak i lekove za astmu i odbija svaku vrstu medicinske pomoći", rekao je generalni sekretar SRS-a.

Vučić je kazao da će Šešelj štrajkovati glađu dok ne budu ispunjeni njegovi zahtevi - ukidanje "restriktivnih mera" u vezi sa posetama njegove supruge Jadranke Šešelj, registrovanje njegovih pravnih savetnika i dostavljanje sudskih, tužiočevih, dokumenata isključivo na papiru i srpskom jeziku.

Vučić smatra da su Šešeljevi zahtevi "normalni, racionalni i razložni", jer predsednik SRS-a "ne traži bolju hranu, nego pravo da se brani".

Generalni sekretar SRS-a je rekao da će ta stranka organizovati velike protestne skupove u beogradskim halama, kao i da je "bitka za Šešelja najvažnija" i da će SRS voditi kratku kampanju pred izbore zakazane za 21. januar 2007. godine.

Haški tribunal potvrdio je da lider radikala od jutros odbija hranu, ali navodi da Šešelj sudu nije dostavio nikakve zahteve. Portparol Refik Hodžić kaže da je za sud, zdravlje optuženih na prvom mestu, i da Tribunal i uprava pritvora "imaju mehanizme da to prate i osiguraju".

Suđenje Vojislavu Šešelju zakazano je za 27. novembar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: