Za treću licencu jedini Mobilkom

Austrijska telekomunikaciona kompanija Mobilkom jedina je dostavila ponudu na tender za licencu za trećeg mobilnog operatera.

Izvor: B92

Petak, 03.11.2006.

08:25

Default images

Predstavnici Tenderske komisije su prilikom otvaranja ponude najavili da će finansijska ponuda biti otvorena u utorak, 7. novembra. Za desetogodišnju licencu austrijanci će morati da daju barem 320 miliona evra.

Ista telekomunikaciona kompanija učestvovala je na tenderu za prodaju kompanije "Mobi 63", ali je na nadmetanju izgubila od norveškog "Telenora". Zato je deo javnosti i medija posumnjao da je tender namešten, ali takve tvrdnje su demantovali u Republičkoj telekomunikacionoj agenciji.

"Ovo je isti sistem kao prošli put, sve je bilo transparentno. Javni poziv je bio objavljen u Fajnenšel tajmsu, Politici, i Službenom glasniku. Svi su bili upoznati. Svi oni predhodni koji su učestvovali u konkursu za drugu licencu, imali su mogućnost da se jave. Njima je bilo u toj dokumentaciji, i u toku postupka najavljeno da ukoliko postoji mogućnost za treću licencu, pod kojim će se uslovima ona izdati", kaže Miloje Janković, izvršni direktor Rebubličke telekomunikacione agencije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: