"Nastup Haradinaja loša poruka"

Tužilaštvo Tribunala smatra da je prošlonedeljni TV nastup Ramuša Haradinaja loša poruka svedocima i javnosti.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.11.2006.

14:24

Default images

Ramuš Haradinaj je optužen pred Haškim tribunalom i nalazi se na slobodi do početka suđenja, a portparol Tužilaštva Tribunala Anton Nikiforov je izjavio da je Haradinajev prošlonedeljni nastup veoma loša poruka svedocima i javnosti.

Haradinaj je, uz odobrenje UNMIK-a i Tribunala, prošlog petka dao intervju prištinskoj TV 21. Tužilaštvo se tome protivilo, ali je Sudsko veće, posle jednonedeljne suspenzije, potvrdilo odluku UNMIK-a da Haradinaju dozvoli televizijski nastup.

Nikiforov je rekao da je za Tužilaštvo stvar principa da nijednom optuženom za ratne zločine ne sme biti dozvoljeno da javno nastupa.

"Televizijski nastup optuženog ima zastrašujući efekat na svedoke, a u javnosti ostavlja utisak pristrasnosti. Mi se najviše brinemo za svedoke. Kada svedok vidi da UNMIK ima tako dobro mišljenje o optuženom i da on daje televizijske intervjue, to je loša poruka", kaže Nikiforov.

U obrazloženju odluke da Haradinaju dozvoli televizijski intervju, UNMIK je ocenio da on svojim javnim nastupima pomaže miru i pomirenju i postizanju ciljeva međunarodne zajednice na Kosovu.

Haradinaj je optužen za progon Srba i drugih nealbanaca iz Metohije, gde je 1998. bio regionalni zapovednik OVK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: