Izmenjena optužnica za "strojevce"

Okružno javno tužilaštvo u Novom Sadu odustalo je od krivičnog gonjenja dvojice pripadnika organizacije Nacionalni stroj.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 30.10.2006.

15:11

Default images

Takođe, protiv većine promenilo je optužnicu i tereti ih za ugrožavanje sigurnosti. Kako se navodi u današnjem saopštenju Okružnog suda, u kojem je u toku suđenje protiv 17 pripadnika Nacionalnog stroja, Tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Nebojše Milankovića iz Đurđeva i Marinka Vasiljeva iz Silbaša.

Optuženi Goran Davidović (31) iz Novog Sada i Miodrag Stefanović (21) iz Odžaka i dalje se terete da su upadom na antifašitičku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, 9. novembra 2005, izazivali nacionalnu, rasnu i versku mržnju, razdor ili netrpeljivost.

Izmenjenom optužnicom preostalih 13 optuženih se tereti za ugrožavanje sigurnosti, a jednom optuženom, koji je maloletan, proces je izdvojen.

Prvobitna optužnica teretila je 18 pripadnika neregistrovane organizacije Nacionalni stroj da su 9. novembra 2005, upadom u salu Filozofskog fakulteta, "zlostavljanjem i ugrožavanjem sigurnosti prisutnih izazvali nacionalnu i rasnu mržnju".

Svi optuženi negirali su tokom suđenja pripadnost Nacionalnom stroju i da su svojim ponašanjem izazivali nacionalnu, rasnu i versku mržnju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: