U "floridi" kišovito i nestabilno

Oni koji se odluče da kupe automobile Zastave, mogu očekivati razne probleme, korisnici nezadovoljni servisnom službom.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.10.2006.

07:37

Default images

U fabrici automobila iz Kragujevca željno očekuju da počnu da sklapaju "zastavu 10", odnosno nekadašnji "fijat punto". Do tada će proizvoditi uvek popularne modele "juga" i "floride“. Međutim, mnogi vlasnici tih automobila ukazuju na probleme prilikom korišćenja.

"Zastavu ’floridu’ sam kupio krajem decembra prošle godine i još uvek je pod garancijom. E sad, kakve probleme imam... Odakle da krenem. Pa, čim sam izašao sa parkinga, recimo 200 metara, ispao je deo koji je povezan na menjač“, priča Dejan Šegan, asistent na Hemijskom fakultetu u Beogradu.

On je naveo da jedna od vrata na kolima ne mogu da se otvore, a da pri odlasku u autoperionicu voda curi u unutrašnjost vozila. "Nisam platio da mi motor radi do 8.000 km, niti da mi menjač 'crkne' na pet, i još da prokišnjava, da otpada farba, mislim da se vrata ne otvaraju, zatvaraju", kaže on.
"Zastava 10" (Biljana Maksiæ)
Slaven Soldo, rukovodilac putničkog servisa u firmi Zastava promet, kaže da dobijaju standardne reklamacije za vozila: "Zna se desiti neotvaranje vrata, nekad da zablokira, neka sitne stvari koje otklonimo jako brzo."

"Desi se ponekad motor, neka sitnica na menjaču, i to su stvari koje obično čekaju dvadesetak dana, jer je malo procedura i takva, ali u 99,9 odsto se ispoštuje sve u zakonskom roku od 45 dana", kaže on.

Međutim, Dejan Šegan kaže da odnos servisne službe u Zastavi odslikava tu firmu: "Uopšte i ne znam koga sam dobijao, zapravo i nisam dobijao. Od te servisne službe ja sam dobijao sekretarice kroz jedan period od tri meseca, po sistemu: 'Šef je zauzet, šef na godišnjem odmoru, šef je valjda ponovo na sastanku...'"

To je potvrdio i poziv direktoru postprodaje u kragujevačkoj Zastavi, gde se javila sekretarica i rekla: "Najbolje bi bilo da se vi javite sutra. Zato što stvarno danas ima puno sastanaka i ja ne znam kada će to da se završi. I njegov zamenik je na sastanku."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: