Internet ispred dnevne štampe

Internet je za Evropljane postao jedno od osnovnih sredstava informisanja i u prošlih godinu dana pretekao je štampu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.10.2006.

11:31

Default images

Građani Evropske unije provedu u proseku četiri sata nedeljno na Internetu, a tri sata čitajući dnevne novine, pokazali su rezultati ankete američke istraživačke kompanije Jupiter risrč.

Televizija i dalje zauzima prvo mesto u Evropi u informisanju, pa se pred televizorom i dalje provodi tri puta više vremena nego na Internetu, pokazalo je istraživanje tokom kojeg je anketirano 5.000 ljudi u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Španiji.

Stanovnici EU su 2003. provodili samo dva sata sedmično na Internetu, čije korišćenje i dalje zavisi od starosti osobe i pristupa mreži velike brzine. U Francuskoj, koja ima najbolji pristup Internetu velike brzine, zabeležena je najveća stopa korišćenja mreže, dok se Nemačka, gde je situacija obrnuta, nalazi na dnu lestvice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: