Još jedan optuženi odlučio da piše

Prvooptuženi na suđenju za neonacistički incident na tribini u Novom Sadu objavio knjigu "Slučaj Nacionalni stroj".

Izvor: B92

Četvrtak, 19.10.2006.

13:49

Default images

Završen je glavni pretres u slučaju protiv mladića koji se terete da su kao pripadnici Nacionalnog stroja pre oko godinu dana upadom na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu i svojim ponašanjem izazivali versku, rasnu i nacionalnu mržnju. U javnosti se takođe pojavila knjiga prvooptuženog u tom slučaju, Gorana Davidovića, "Slučaj Nacionalni stroj".

Knjigu je objavio zrenjaninski Art-projekat, a štampao Dnevnik. Ta knjiga neće biti uvrštena u dokazni postupak u slučaju protiv "strojevaca", mada je u tužilaštvu rečeno da će pročitati knjigu i tada se odrediti prema njoj.

Kada je reč o suđenju pripadnicima Nacionalnog stroja, predviđeno je da tužilaštvo tokom narednih osam dana precizira optužnicu, a potom će, 6. novembra, biti izrečene završne reči. Izricanje presude zakazano je za 8. novembar.
Davidoviæ na suðenju (Beta)
Izdavačka kuća Prosveta nedavno je, posle protesta javnosti, iz izloga nekih svojih knjižara povukla primerke knjige koju je napisao Milorad Ulemek.

Ulemek je optužen za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i osuđen za ubistvo Ivana Stambolića i pokušaj ubistva Vuka Draškovića u Budvi. On je osuđen i za četvorostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, ali je taj slučaj vraćen na ponovno suđenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: